Muffiny po italsku

Omyjeme rajčata, rozkrojíme, odstraníme z nich jadérka a dužinu nakrájíme na malé kousíčky. Nudle nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme mouku s kypřícím práškem, jedlou sodu, pepř, sůl a bazalku a taktéž přidáme k nudlím. 

Promícháme a poté začneme vmíchávat polovinu sýra, ze kterého si ale nejprve dáme menší část stranou – tu na závěr použijeme na dozdobení.

V další míse utřeme vejce s olejem do pěny. Přidáme rajský protlak, tři čtvrtiny nakrájených rajčat a podmáslí. Na závěr přimícháme směs z nudlí.

Nachystaným těstem naplníme formu na muffiny a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Ve střední části pečeme asi 20 minut. Před vyndáním z trouby necháme muffiny pět minut odpočinout. Ještě teplé je posypeme nastrouhaným sýrem, který jsme si dali stranou. Nezapomeneme ani na nakrájenou bazalku a zbývající rajčata. Servírujeme okamžitě.

Ingredience na 12 ks:

2 rajčata
220 g polohrubé mouky
100 g vařených nudlí
150 g rajského protlaku
80 g strouhaného sýra (např. Gouda)
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
půl lžičky jedlé sody
¼ lžičky soli
špetka mletého pepře
lžíce nakrájené bazalky
2 vejce
50 ml oleje
150 ml podmáslí
tuk na vymazání formy
bazalka (nakrájená na nudličky)